Cena usluge se određuje pre početka saradnje na temelju vaših zahteva. Individualna ponuda će biti pripremljena nakon pažljivog razmatranja specifičnosti vašeg projekta, parametara i potreba, a pre svega uzimajući u obzir:

Vreme pripremljenosti

Na cenu utiče vreme pripremljenosti u kome su savetnici na raspolaganju i obrađuju kontakte u vaše ime. Na istu utiče i doba dana kao i dani u nedelji koje kontakt centar Echo pokriva; pokrivenost danju i radnim danima vrednuje se drugačije od pokrivenosti noću i vikendom.

Očekivani volumen kontakata

Očekivani opseg kontakata veoma je bitan parametar za izradu ponude. Porastom broja poziva, chat razgovora i e-mail upita cena pojedinačne obrade kontakta je niža.

Vrsta usluge

Na cenu takođe utiče i sama vrsta usluge koju želite ponuditi svojim korisnicima. Cena raste kako je usluga zahtevnija; tehnička podrška koja zahteva inženjere vrednuje se drugačije od jednostavnih upita poput pružanja opštih informacija.

„Biće nam zadovoljstvo da odgovorimo
na vaša pitanja. Neka dogovor za detaljnije
predstavljanje usluge bude naš zajednički korak
prema vašem uspešnom poslovnom rešenju.“

Ispunite polja u nastavku kako bismo pripremili ponudu prilagođenu vašim potrebama:

    Komunikacioni kanali

    Vrsta usluge

    Kontakt podaci

    Vaša napomena

    Pravila privatnosti: podaci iz obrasca ni pod kojim uslovom neće biti prosleđeni trećim stranama, niti korišćeni u bilo koju drugu svrhu, osim u svrhu koja je definisana sadržajem dostavljene poruke na kontakt obrascu.