Zaposleni i tehnologija

Visok kvalitet pružene usluge obezbeđuju pažljivo odabrani savetnici, namenska oprema, dobro osmišljene procedure i dugogodišnje iskustvo. Posebnu pažnju posvećujemo razvoju sopstvenog softverskog rešenja koje se može prilagoditi potrebama svakog klijenta.

Zaposleni

Naši savetnici su odlični govornici sa znanjem engleskog jezika, obučeni za komunikaciju, ljubazni, obrazovani, pouzdani, sa širokim spektrom znanja – stoga će vaši korisnici dobiti profesionalnu podršku, počev od prvog kontakta nadalje. Većina naših savetnika je redovno zaposlena, što osigurava visok stepen znanja i iskustva, a motivisanost za posao raste.
Posao savetnika odvija se pod budnim okom menadžera koji ima višegodišnje iskustvo rada u kontakt centru. Menadžer prati posao savetnika, pazi na doslednost izvođenja usluge u skladu s uputstvima klijenta i organizuje obuke (SDI, retorički kursevi, rad sa zahtevnim korisnicima, prodajne tehnike, …).
Svesni smo da se uspeh naše kompanije temelji i na zadovoljstvu zaposlenih, zato savetnicima omogućavamo neprestani lični razvoj i brinemo o pozitivnoj radnoj okolini. Ako su savetnici srećni i zadovoljni, to će osetiti i korisnici.

Oprema

Raspolažemo s posebno prilagođenim programima za praćenje poziva, obaveštavanje i izradu izveštaja, telefonskim, chat, poštanskim, internet i database serverima. Na raspolaganju imamo 400 telefonskih brojeva i nešto više od 200 govornih kanala; uz primarnu liniju imamo priključeno i više SIP trunk-ova različitih domaćih te stranih ponuđača VoIP telefonije.
Središnji telefonski server temelji se na platformi Asterisk i podržava praktično sve poznate protokole (ISDN, SIP, H.323, IAX, …). Do aplikacija naših klijenata možemo pristupiti preko VPN veze (IPSec), udaljenih radnih površina (RDP, Citrix) ili zaštićene internet stranice (https).
Po pravilu koristimo opremu višeg cenovnog ranga i poznatih proizvođača.
Zaposleni i tehnologija